Gebruikersvragen

Gebruikersvragen voor Mail2Folder

Op deze pagina staan gebruikersvragen beantwoord. Kijk voor de uitgebreide handleiding op deze pagina.

Het kunnen wijzigen van het kenmerk nadat een verkeerd kenmerk is toegevoegd aan een ontvangen e-mail

Het wijzigen van het kenmerk in het onderwerp van e-mail kan door de e-mail te ‘openen’ (dubbelklikken op de e-mail in postvak IN, zodat deze gelezen kan worden als zelfstandige e-mail buiten de reading pane om). Op dat moment kan het onderwerp en daarmee het kenmerk worden aangepast. Bij het afsluiten kan de mail wordt gevraagd deze op te slaan.

De e-mail is echter al verwerkt naar de Outlook map en Windows folder. Wanneer je de e-mail opnieuw wilt verwerken, dan moet je nog iets meer doen. Je moet de verkeerd opgeslagen e-mail handmatig verwijderen uit de Outlook map en uit de Windows folder, en na het wijzigen van het verkeerde kenmerk in het juiste kenmerk kan je de e-mail opnieuw verwerken door de (groene/blauwe) categoriecodes te verwijderen en op ‘Verwerk e-mail’ te klikken.

Je kunt voorkomen dat je naar een verkeerde map gaat opslaan door niet het kenmerk in te geven, maar bij de pop-up ‘Map selecteren’ de juiste folder te selecteren.

Een andere optie voor het herplaatsen van de e-mail is het gebruikmaken van de optie ‘E-mail dupliceren naar folder’ en dan het juiste kenmerk in te geven, de originele e-mail blijft dan echter wel in de folder staan.

Menu map selecteren

Het een kleur kunnen geven van de witte klant-categoriecodes

Wanneer het kenmerk ook als categoriecode wordt gebruikt kan je daar handmatig een kleur aan geven. Elke categoriecode is een eigen categoriecode, die niet in de master staat en standaard een witte kleur krijgt. Je kunt de kleur aanpassen door een e-mail met de betreffende categoriecode te selecteren en via Categoriseer de optie ‘All Categories’ te kiezen. Daar staat dan het kenmerk als witte categoriecode bovenaan. Selecteer de optie New, geef een gewenste kleur aan en klik OK. Op dat moment staat de klant-categoriecode in de Master en wordt deze code gekleurd weergegeven in de postvakken.

Menu categoriecodesHow to add Outlook categoriecode to the master